За Савиндан свечано у тителској цркви и школама

ТИТЕЛ: Школска слава Свети Сава обележена је на свечан начин у ОШ „Светозар Милетић” у Тителу, али и у подручним школама у Локу, Гардиновцима и Вилову.
Savindan u OŠ „Svetozar Miletić” Foto: S. Diklić
Фото: Савиндан у ОШ „Светозар Милетић” Фото: С. Диклић

У цркви Успења Пресвете Богородице у Тителу, парох Милош Јевросимов служио је литургију, док су ученици нижих разреда хорским певањем допринели свечаности богослужења. Свети Сава је препородио, водио и данас верно води своја чеда, српски народ, нагласио је Јевросимов у проповеди. У свечаном програму у храму учествовало је стотину ученика који похађају верску наставу.

Весело и свечано било је у холу ОШ „Светозар Милетић”, а кум за славу овај пут је био Љуба Панић, директор ЈКП „Комуналац”. Позиву школе одазвали су се представници општине, организација и бројни грађани. Директор школе мр Петар Којић уручио је Светосавске плакете Невенки Жилић, Зорици Петковић, Драгани Палачковић и Гордани Шаркић.

У Средњој школи „Милева Марић” од 2005. године организују се „Светосавски дани” за време којих се ученици надмећу у знању и вештинама. У тој манифестацији учествују сви ученици и наставници школе. Овогодишњи кум школе био је Петар Дукић. Након лепог културно уметничког програма којег су извели ученици школе, присутни су могли да погледају пратећу ликовну изложбу посвећену лику и делу Светог Саве.

Ж. Марковић

EUR/RSD 117.3037
Најновије вести