За сомборске комуналце грађевинска сезона се не прекида, приступне рампе за пет јавних установа

СОМБОР: Релативно блага јесен, чије су спољне просечне температуре знатно изнад вишегоди- шњих просека, продужиле су грађевинску сезону на свим градилиштима, па тако и на оним која су отворена зарад уређења града.
1
Фото: Град Сомбор

Тако се унапређење сомборске водоводне инфраструктуре наставило изградњом водоводне мреже у улици Солунских бораца, док се у пет јавних установа ради на изради приступних рампи како би се олакшао свакодневни прилаз и особама које се отежано крећу или користе инвалидска колица.

Ако је судити по званичним подацима са сајта овдашњег Јавног комуналног предузећа, очигледно ажурираног последњи пут још пре неколико година, укупна дужина водоводне мреже у самом граду и неколико Сомбору околних села је одавно премашила 210 километара и преко 18.000 домаћинстава и правних субјеката који су прикључени на њу. У Улици солунских бораца у току је ископавање и постављање водоводних цеви, а како кажу у локалној самоуправи изградња, за коју су средства обезбеђена у варошком buyetu, обавља се у два крака у укупној дужини од преко 923 метра. На овим радовима су ангажовани запослени у самом Јавном комуналном предузећу „Водоканал“.

У исто време, како би се омогућила боља приступачност јавним установама за све грађане, из градске касе ове године издвојена су и средства за постављање прилазних рампи на улазу у објекте пет установа. Тако је у току постављање рампе која ће олакшати улазак и омогућити лакшу доступност амбулантама Дома здравља „Ђорђе Лазић“ које се сада налазе у објекту бившег Антитуберкулозног диспанзера у улици Мите Поповића, а како би се уверио у напредак, радове који су у току обишао је и сомборски градоначелник Антонио Ратковић са сарадницима.

 Боља приступачност јавним објектима имајући у виду првенствено олакшан приступ особама са инвалидитетом, поред бившег АТД-а од сада је и на улазу у Центар за пружање услуга социјалне заштите који се налази у Грашалковић палати, на улазу у Музеј Подунавских Шваба, као и у згради Културног центра „Лаза Костић“, где је завршена поставка рампи. Такође, нова прилазна рампа биће постављена и на улазу у Градску библиотеку „Карло Бијелицки“.

М. Мћ

EUR/RSD 117.3738
Најновије вести