За уређење Мачванског кеја у Мачванској Митровици 150 милиона динара

МАЧВАНСКА МИТРОВИЦА: У току је асфалтирање, као завршни део посла у реконструкцији Мачванског кеја у Мачванској Митровици.
macvanska mitrovica - ulica
Фото: Општина Сремска Митровица

Рачуна се да ће за потпуну реконструкцију ове значајне улице бити потребно два месеца.

Почело је асфалтирање првих 900 метара ове улице, а радови на реконструкцији, увођењу гасовода, трајали су све време током трајања епидемије коронавируса уз поштовање свих здравствених мера. Замењен је тротоар и постављене бехатон плоче, те ће бити стављен и хабајући слој. По речима надлежних, након завршетка радова, ово ће бити саобраћајница 21. века, а осим тога асфалтирањем је решен и дугогодишњи проблем атмосферских вода и канализације.

Председник МЗ Мачванска Митровица Милош Ковач рекао је да осим могућности да се становници прикључе на услуге Јавно комуналног предузећа „Срем-гас” и реконструисане водоводне мреже, мислило и о безбедности у саобраћају.

Радове изводи предузеће из Руме, а вредност ових радова износи 50 милиона динара, док је комплетна реконструкција са увођењем гасних прикључака коштала 100 милиона динара.

Реконструкција Мачванског кеја је од великог значаја за мештане Мачванске Митровице, а постојећи пут није реконструисан више од 30 година година.

М. Сћ

EUR/RSD 117.5712
Најновије вести