ЗА ЗЕЛЕНИЈУ ОПШТИНУ ПЕЋИНЦИ 400 НОВИХ САДНИЦА Центар насеља оплемењен украсним биљкама

ПЕЋИНЦИ: Удружење „Зелени сјај Пећинаца“ организовало је акцију озелењавања центра Пећинаца, у сарадњи са Саветом месне заједнице Пећинци. На акцији озелењавања био је и председник пећиначке општине Синиша Ђокић, који је симболично засадио једну од 28 нових украсних садница, које ће оплеменити центар насеља.
1
Фото: Општина Пећинци

Он је том приликом изјавио да је циљ допринети очувању животне средине, побољшању квалитета ваздуха и стварању пријатнијег окружења за грађане, те ће нове саднице бити посађене у свим насељима општине Пећинци. 

– Предвиђено је да се на територији наше општине засади око 400 садница, будући да је један од највећих индустријских центара на територији Републике Србије. Самим тим, морамо да водимо рачуна о нашим грађанима – рекао је Ђокић.

Председник Удружења „Зелени сјај Пећинаца“ Иван Врачевић казао је да је садња у центру њихова прва акција.

Фото: Општина Пећинци

– Ми смо јако младо удружење, које је основано са циљем очувања и заштите животне средине. Имали смо идеју, за почетак, да нашу општину оплеменимо и озеленимо, а пећиначка локална самоуправа нам је обезбедила саднице, те смо успели идеју да преточимо у дело – каже Врачевић.

Он је додао да удружење броји 150 чланова, спремних да учествују у свим акцијама, које за циљ имају развијање еколошке свести грађана, јер сваки појединац мора да води рачуна и остави чисту околину и здравије окружење.   

И. Ба.  
Фото: Општина Пећинци 

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести