Замена столарије у Темерину: Нови прозори, мање промаје

ТЕМЕРИН: Општина Темерин је ове недеље расписала јавни позив за суфинансирање мера енергетске ефикасности на породичним кућама и стамбеним зградама на територији општине Темерин у 2021. години.
temerin
Фото: Dnevnik (Radivoj Hadžić)

Право учешћа имају грађани и стамбене заједнице са територије општине Темерин, а учешће Општине Темерин  и Министарства енергетике износи до 50 одсто од укупне вредности радова са ПДВ-ом, док грађани плаћају остатак.

Укупна планирана средства општине Темерин и Министарства за ову меру су четири милиона динара, а намењена су само за замену столарије (прозори и врата). Рок за подношење пријава је до 11. октобра.

Председник општине Темерин Младен Зец каже да је претходних месеци владало велико интересовање.

- Процедура је била дуготрајна и морали смо испоштовати све кораке које је прописало Министарство. Сви заинтересовани имају довољно времена да прочитају услове конкурса и пријаве се. Планирамо да организујемо и Инфо пулт на коме ће се грађани информисати уколико имају неке недоумице или питања у вези са конкурсом. Надам се да ће овај пројекат имати добар ођек у нашој општини и да ће заменом столарије поједини домови постати топлије и сигурније место за становање- рекао је Зец.

М. Сћ

EUR/RSD 117.5838
Најновије вести