Заседала Сомборска скупштина: Стратешки план за културу

СОМБОР: Стратегија развоја културе Града Сомбора за период  до 2025 године, усвојена је већином гласова на јучерашњем заседању Скупштине града, као и Локални акциони план за децу.
Скупштина Сомбора
Фото: Скупштина Сомбора

Одборници су донели и одлуку о спровођењу јавног конкурса за именовање директора ЈКП „Чистоћа”, где тренутно руководи у статусу вршиоца дужности Драган Радојичић. Новог в.д. директора добило је ЈКП „Простор”, јер је претходни директор Горан Нонковић постављен на функцију начелника Западнобачког управног округа.

Руковођење „Простором”, предузећем којем су поверени бројни послови на подручју града и околине, почев од управљања пијацама и гробљима до реализације инфраструктурних пројеката, преузима Ђорђе Зорић, некадашњи директор сада угашене Ветеринарске установе „Протеинка“, односно градске кафилерије.

Одборници су већином гласова усвојили и извештаје о раду Градске управе, раду локалног омбудсмана као и извештај о раду градског правобанилаштва за прошлу годину. Пред одборницима су се нашли и извештаји о раду и финансијском пословању бројних варошких установа, па су већином гласова усвојени извештаји Галерије „Милан Коњовић”, Градске библитеке „Карло Бијелицки”, Културног центра „Лаза Костић”, Градског музеја, Народног позоришта, Историјског архива, Спортског центра „Соко”, Центра за социјални рад, Апотекарске установе, Центра за стручно усавршавање запослених у образовању и Туристичке организације.

Скупштина је потврдила мандат одборника Гордане Бошњак, константована и оставка члана Градског већа Слађане Радин, која је  била задужена за област равноправности полова. Њу је, вољом одборника а на предлог одборничке групе Српске напредне странке заменио Срђан Савић, дипломирани економиста из Сомбора, који је већином гласова изабран за члана Градског већа за област руралног развоја.

М. Мћ

EUR/RSD 117.5626
Најновије вести