Завршава се изградња јаслица у Апатину

АПАТИН: До краја маја требало би да буде завршена доградња око 700 квадратних метара у склопу Предшколске установе „Пчелица” у Апатину за боравак деце јасленог узраста, казала је за „Дневник” директорка ПУ Биљана Мандић. Овом доградњом Општина Апатин по први пут ће имати групу у вртићима за јаслени узраст.
1
Фото: Фото: Радио Дунав

Изграђене су у приземљу и на спрату четири просторије за боравак малишана, трпезарија, кухиња, санитарни чворови, радне собе за запослене и за састанке.  У току је кречење новоизграђених просторија, постављање подова и керамичких плочица, и ситни занатски радови.

- Очекујемо да мајстори изађу из новосаграђеног објекта до краја маја, а онда следи опремање новог простора, чије ће трошкове, претпоставља се, између пет до шест милиона динара, финансирати локална самоуправа  -изјавила је Биљана Мандић и подсетила да је доградња објекта почела у октобру 2017. године и да је новац за инвестицију у једнаким износима обезбедило Министарство привреде Владе Србије и Оштина Апатин из самодоприноса.

Инвестиција се, подвукла је Мандићка, показала као оправдана јер је већ уписано, мада је упис у току, 69 малишана за боравак у јаслицама од септембра.

- На подручју општине очекујемо да као и лане буде уписано око 580 малишана, што је иначе, најмање уписане деце у протеклих 15 година. Капацитет Предшколске установе „Пчелица” у девет вртића, у Апатину и по селима је 830 малишана –казала је директорка, додајући да су миграције велике ка већим градовима и ка иностранству, те да установа нема параметре на основу којих би могла да процени колико би у наредном периоду могло да буде деце у вртићима, али да ће сада, доградњом објекта бити задовољене потребе за смештај у вртићима.

З. Делић

EUR/RSD 117.5912
Најновије вести