Завршен фото и литерарни конкурс Канцеларије за младе општине Бечеј: Награђени Јулијана и Ђорђе

БЕЧЕЈ: У намери да стимулише креативност младих, бечејска Канцеларија за младе по четврти пут је организовала Фото конкурс „Игра илузује“, с могућношћи изражавања путем фотографије или видео- записа, и први пут литерарни на тему „Хероји нашег доба“.
be Nagrađeni na konkursu sa Dijanom Peter
Фото: В. Јанков

Током месец дана  трајања конкурса, стигло је педесет фотографија и двадесетак литерарних радова на српском и мађарском језику.

- Пошто у делу видео- записа није било довољно квалитетних пријава, одлучили смо да овог пута не уручимо награду у овој категорији - сазнали смо од координаторке Канцеларије за младе општине Бечеј Дијане Петер. На фото конкурсу је највећу пажњу жирија привукао рад Ђорђа Елесина и њему је припала победничка награде  фотоапарат Никон Д3500 и улазница за двоје у београдски Музеј илузије. Жири је сматрао, мада није било предвиђено, да и Јелена Марјановић заслужује похвалу и припала јој је симболична награда. У конкуренцији литерарних радова најјачи утисак на жири оставио је рад Јулијане Палинкаш и припала јој је награда Е- BOOK и годишња чланарина у Народној библиотеци Бечеј.

Свечано уручење награда најуспешнијима обављено је у присуству представника медија у бечејској Градској кући.

- За мене је „Херој нашег доба“ девојка која живи сличан живот као ја, можда и тежи. Није ми било тешко да пишем, јер се бавим писањем и материја ми је позната -  вели награђена Јулијана Палинкаш, иначе особа с инвалидитетом.

Оцењивање приситиглих радова за фото- конкурс поверено је Ласлу Рацу, Данијелу Раушком и Арпаду Шипошу, а за литерарни конкурс професоркама др Жарки Свирчев, Ивани Петровић и Моники Нађ Цигура.         

В. Јанков

EUR/RSD 117.5626
Најновије вести