Завршен још један подвожњак у Инђији

ИНЂИЈА: Завршен је још један објекат на деоници пруге за велике брзине између Старе Пазове и Новог Сада. Реч је о подвожњаку у Инђији, на делу некадашњег путног прелаза у такозваном Блоку 2, на излазу из железничке станице Инђија у смеру ка Новом Саду.
њ
Фото: Инфраструктура железнице Србије

Нови подвожњак за саобраћај друмских возила отворен је крајем јуна. Широк је осам и висок пет метара и преко конструкције подвожњака, која је састављена од пет делова, прелази пет колосека, преко сваког дела по један.

До потпуног завршетка радова на овом објекту преостало је да се ураде пешачка стаза и приступна саобраћајница.

Како каже портпарол у „Инфраструктури железнице Србије” Ненад Станисављевић, на прузи за велике брзине нема укрштања пруге и пута у нивоу, а само на деоници између Старе Пазове и Новог Сада биће укупно 62 нова објакта, као што су подвожњаци, надвожњаци, мостови, вијадукти или потходници.

Ово је други подвожњак који је изграђен на простору железничке станице у Инђији, у оквиру пројекта градње пруге за велике брзине. У јуну прошле године је завршен први подвожњак, на улазу у железничку станицу Инђија из смера Старе Пазове, у такозваном Блоку 1. И на том месту пре изградње подвожњака налазио се путни прелаз у нивоу, који је био обезбеђен полубраницима.

Пругу за бризине возова до 200 километара на сат између Старе Пазове и Новог Сада гради руска компанија „РЖД Интернешнл”.

З. Мл.

EUR/RSD 117.5647
Најновије вести