ЗАВРШЕН МУРАЛ МИЛЕВЕ МАРИЋ АЈНШТАЈН У ТИТЕЛУ Поносни на чувену суграђанку

ТИТЕЛ: Мурал с ликом Милеве Марић Ајнштајн добио је свој завршни изглед и као што су то представници удружења „Обновимо Тител” и најавили, мурал једне од највећих научница свих времена сада краси центар њеног родног места.
a
Фото: приватна архива

Сам мурал је завршен у веома кратком року, а пре његове израде претходила је припрема читавог зида на ком се налази, како би подлога била стабилна, да не би долазило до његовог оштећења.

Како кажу представници удружења, који су иницијатори и организатори израде мурала, лепо време олакшало је радове на припреми зида, али и саму израду мурала. Већ сами радови изазвали су велику пажњу Титељана, па су многи пролазници застајали и разговарали са уметницом о њеном раду на портрету. Након завршетка, фотографије мурала обишле су све друштвене мреже, те се могло закључити да су грађани Титела веома задовољни и срећни што је ова акција успешно завршена. О муралу су одмах почели и да се брину, па је тако једна сигурносна камера из баште оближњег кафића уперена у њега, како би се ово дело додатно обезбедило.

Фото: privatna arhiva

Мурал је дело Марије Тице Ковачевић из Бијељине, која је истакла да је веома поносна што је имала прилику да уради мурал Милеве Марић Ајнштајн и то баш у њеном родном месту. Сва средства за израду мурала прикупљена су од донација чланова удружења „Обновимо Тител”, грађана Титела и околних места, а како кажу представници удружења, са оваквим и сличним акцијама ће се наставити и у будућности, како би се од Титела направило што лепше место за живот.

С. Кнежевић

EUR/RSD 117.1138
Најновије вести