Завршено уређење две румске школе

РУМА: Завршено је уређење две основне школе у Руми - ОШ „Иво Лола Рибар“ и ОШ „Бранко Радичевић“ у Никинцима. Радови су урађени током летњег распуста, како би децу сачекао што лепши амбијент на почетку године.
д
Фото: Општина Рума

-Сложени и свеобухватни радови на адаптацији школских објеката приведени су крају, па су тако сада у овим образовним установама услови за боравак ђака на далеко вишем нивоу - истичу из локалне самоуправе.

Општина Рума је у ОШ „Иво Лола Рибар„ финансирала молерске и фасадерске радове, санацију крова, а реконструкција је поред главне зграде обухватила и помоћне школске објекте.

Директорица ОШ „Иво Лола Рибар„ Светлана Којић каже да сада њихови ђаци имају далеко боље услове за похађање наставе.

-Захвални смо Општини Рума на пруженој финансијској подршци, дословце смо успели да сва најкритичнија места санирамо и адаптирамо. Настава је због прокишњавања посебно била угрожена у кабинетима за српски и математику, све је санирано, као и стари кабинет за техничко, који сада поново можемо користити- каже директорице школе. - Сада када су урађени најургентнији послови, ми се окрећемо новим приоритетима и сигурна сам да ће се добра сарадња са локалном самоуправом наставити, на радост и нас запослених и самих ученика.

У никиначкој ОШ „Бранко Радичевић„ Општина Рума је након санације паркета, те молерских радова у унутрашњости објекта, финансирала и замену столарије.

- Промењено је укупно 17 дотрајалих прозора, чиме је и сама енергетска ефикасност објекта знатно унапређена - истакла је директорица ОШ „Бранко Радичевић„ Мирјана Јанкелић. -Велики посао је урађен. Генерално је у доста лошем стању била столарија, посебно смо имали проблема са дихтовањем прозора. Замењено је 11 великих и шест мањих прозора. Претходно су учионице окречене, саниран је и паркет у школи, фотографије сведоче колико је то било неопходно учинити. Задовољни су и ученици, као и сви ми, јер се настава одвија у много лепшем окружењу - казала је директорица Јанкелић.

Општина Рума је за радове у две школе издвојила нешто више од два милиона динара без ПДВ-а.

М. Стакић

 

EUR/RSD 117.5777
Најновије вести