Због необавештености стоје паре

СТАРА ПАЗОВА: -Ми желимо да Развојни фонд АПВ буде носилац развоја привреде и пољопривреде у Покрајини, а да ви задовољите своје потребе за инвестирањем у машине, опрему, земљиште и објекте

- истакао је на презентацији програма члановима Савета за привреду, предузетницима и власницима пољопривредних газдинстава  старопазовачке општине директор РФ Горан Савић. - Представљамо наших 11 конкурса, од којих су неки отворени још 2015. године, али средства нису искоришћена због неинформисаности предузетника и пољопривредника, и накарадне политике бившег менаџмента овог Фонда.

Сада је на располагању 2,5 милијарде динара за 2017. годину, док ће Покрајински секретаријат за привреду обезбедити још 100 милиона динара за бесповратна улагања (субвенције), рекао је Савић, најавивши да ће у 2017. години бити отворено још седам конкурса, од којих по три за привреду и пољопривреду, а један за локалне самоуправе.

Заменик директора Развојног фонда Милош Јовановић, присутне је упознао са текућим конкурсима, под најповољнијим условима, уз најниже камате и најдуже грејс-периоде, као и дас у отворени конкурси за дугорочне инвестиције, краткорочне кредите за извоз, краткорочне кредите за пројекте Европске уније и билатералне донације, за обртна средства, пољопривредна газдинства и куповину земљишта, за тов, револвинг кредите у пољопривреди, подршку инвестицијама које се суфинансирају подстицајним средствима АПВ и кредити за веће инвестиционе пројекте.

Представници Развојног фонда поново ће, како је речено доћи у Пазову у фебруару, када буду усвојени прописи који ће привредницима и сељацима још више олакшати подношење захтева, као и да им у свему могу помоћи оспособљени људи у општини.

Директор Развојног фонда АПВ Горан Савић је позвао предузетнике и пољопривреднике да припреме документацију и искористе повољне услове за куповину земље за проширење поседа, набавку нове опреме, подизање пластеника, складишних објеката, система за наводњавање јер све то може допринети даљем развоју општине и остварењу планова да Стара Пазова добије статус града. Присутнима су представници Техничке школе из Старе Пазове представили могућност отварања новог занимања – мехатроничара, тражећи мишљење предузетника и њихов ангажман у припреми центра за обуку.

А. Мали

Спој два ауто-пута

Очекујући веће коришћење новца Развојног фонда АПВ него до сада, председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић најавио је најзначајније инвестиције у овој општини. Међу њима су:  започета изградња трафостанице у Крњешевцима, која ће снабдевати привредне субјекте у индустријским зонама Крњешеваца и Шимановаца, петље код Нових Бановаца на магистралном путу Е-75 (Београд-Нови Сад), кружног тока на петљи код базена, на путу Стара-Нова Пазова и обилазнице око Крњешеваца и Војке, која ће спојити два ауто-пута.

Уз то је Радиновић изразио уверење да ће наредне године бити започето још петнаестак инвестиција у свим насељима ове сремске општине.
 

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести