Зимска служба спремна за интервенције

КИКИНДА: Путеве и улице првог и другог приоритета у зимским условима у Кикинди одржаваће људство и механизација фирме “Градитељ НС”, односно кикиндског “Градитеља”.
1
Фото: kikinda.org.rs

Њима је у заједничкој понуди на тендеру поверен посао вредан 15 милиона динара. Командант Штаба зимске службе, Миливој Лињачки, уверио се током данашње смотре да су путари спремни за интервенције и подсетио да 15. новембра званично на снагу ступа одржавање саобраћајница у зимским условима

„ Зимско одржавање подразумева око 130 километара путева првог и другог приоритета на територији града Кикинде. У случају потребе, они ће чистити и путеве трећег приоритета, нарочито уколико снежне падавине буду израженије. Већ смо уиграни у овом послу. Седам година радимо у овом саставу, па не очекујем веће проблеме“, поручио је Лињачки.

На лагеру тренутно има 60 тона соли. Издат је налог за набавку још 100 тона.

„По нашим проценама, то је довољно за четири до пет интервенција које имамо кад падне снег. На лагеру имамо и две тоне соли која не нагриза бетон, а коју користимо за интервенције на градском тргу и тротоарима испред школа, здравствених установа и неких других институција. Предвиђања су да нас ове зиме не очекују веће снежне падавине“, додао је Лињачки.

Представник фирме “Градитељ НС”, Зоран Бјелан, потврдио је да су на време извршили све припреме које су у складу са оперативним планом.

„Тешка механизација и људство потпуно су спремни за интервенције. Ту су три камиона, утоваривач, грејдер и све друго што је предвиђено оперативним планом зимске службе“,  навео је Бјелан.

Фото: kikinda.org.rs
EUR/RSD 117.5531
Најновије вести