Житељи Башаида прославили свој празник

БАШАИД: Мештани Башаида недавно су прославили Дан села и дан Основне школе „1.октобар”, датум када је 1944. године село ослобођано у Другом светском рату.
д
Фото: Град Кикинда

Венце на споменик у центру села, рад вајара Радета Станковића, подигнут 1967. године, положили су градоначелни Кикинде Никола Лукач и његова заменица Дијана Јакшић Киурски, представници Савета МЗ Башаид и СУБНОР- а.

Комеморативном скупу, а потом и свечаности на којој су додељене повеље најзаслужнијим мештанима који су својим радом и ангажовањем допринели промоцији Месне заједнице Башаида, присуствовао је и начелник Севернобанатског управног округа Миливој Лињачки.

- Башаид је место у којем живе добри домаћини и добри људи. Желим им пуно здравља, напретка, личну срећу и успеха у свему што раде. Ентузијазам људи који воде месну заједницу и њихова енергија помоћи ће развоју места. Инвестиције које ће, заједно са градском управом, реализовати и у наредном периоду, допринеће квалитетнијем животу свих мештана Башаида - поручио је Лукач.

Башаид је место у којем живе добри домаћини и добри људи. Желим им пуно здравља, напретка, личну срећу и успеха у свему што раде. Ентузијазам људи који воде месну заједницу и њихова енергија помоћи ће развоју места. Инвестиције које ће, заједно са градском управом, реализовати и у наредном периоду, допринеће квалитетнијем животу свих мештана Башаида (градоначелник Кикинде Никола Лукач)

Заменица председника Савета Месне заједнице Башаид Анета Јанков придружила се честиткама и подсетила на најважније инвестиције од почетка године. У минулом периоду реновиран је део зграде месне заједнице, док су у Основној школи „1. октобар“ реконструисани сви тоалети који су били у лошем стању, а у школској сали и дворишту постављена нова, економичнија расвета.

- Проблем грејања зграде је решен после четири деценије. Уместо на мазут, учионице и остале школске просторије убудуће ће се грејати на гас. Изграђена су нова паркинг места испред Дома пензионера и стадиона Фудбалског клуба „Војводина“ - навела је Јанков.

Фото: Град Кикинда

Она је најавила да се до краја године очекује почетак изградње капеле, али и адаптација Дома пензионера. Јанков је подсетила и на нови изглед сеоске библиотеке и поште, али и на сређену Улицу Јове Јуришина.

Повељама Месне заједнице Башаид поводом празника награђени су власник фирме „Екоградња” Томислав Милин, власник рпедузећа „Ћорић аграр” Крста Ћорић, сеоски хроничар Горан Биримац, за промоцију Башаида признање је добио Драгољуб Живанов, а признање је додељено и свештенику Српске православне цркве Миленку Савићу.

Пригодним програмом празник су обележили ђаци и просветни радници Основне школе „1. октобар”, а прослави је присуствовала чланица Градског већа Кикинде за образовање и културу Милена Живков.

М. Митровић

EUR/RSD 117.5777
Најновије вести