Житиште добило нови тениски клуб: У управи само даме

ЖИТИШТЕ: Житиште је добило нови спортски колектив, то је све популарнији Тениски клуб „Трендинг“, а занимљиво је да су у клупској управи искључиво даме.
Zitiste - tenis
Фото: Приватна архива

Председница клуба је Александра Дутина, потпредседница Жана Говедарица, а чланице Гордана Ескић, Катарина Станојевић, Жељка Павловић, Светлана Јарић, Милица Златић, Драгана Менг, Маја Грујић, Ања Мијатовић и Миљана Николић.

Клуб је уредно регистрован и све је активнији, па је већ убележио успешну организацију првог тениског турнира на новоизграђеном тениском терену са шљаком као подлогом, у Спортско-пословном центру „Пешут“. На турниру је било двадесетак учесника.

- Показале смо да можемо да будемо добре организаторке, а наш план је да турнир прерасте у традиционални. Али, наше амбиције су и веће, у плану је и организација женског, као и мешовитог турнира. Корона нас је омела, али ми планирамо дугорочно и тек следе активности на новоизграђеном терену – каже потпредседница Тениског клуба „Трендинг“ Жана Говедарица.

Један од пројеката је и школа тениса за најмлађе, али и обезбеђивање термина за све оне који желе да тенис играју рекреативно, без обзира на године. А као посебан задатак ове агилне даме зацртале су да у Житиште позову најзвучнија имена српског тениса. Позив ће ићи и на адресу светског броја један, а Житиштанке су уверене да ће се Новак Ђоковић одазвати и посетити Житиште.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5792
Најновије вести