ЗРЕЊАНИН И ОВЕ ГОДИНЕ СУФИНАНСИРА НАБАВКУ НОВИХ БИЦИКАЛА Ево колике ће БИТИ СУБВЕНЦИЈЕ ГРАДА

ЗРЕЊАНИН: Град Зрењанин ће и ове године суфинансирати набавку нових бицикала, а за те намене је у градској каси опредељено до милион и по динара.
a
Фото: Pixabay

Грађанима ће, на основу конкурса који ће бити расписан у наредном периоду, бити додељивано 10.000 динара по једном бициклу. Градско веће Зрењанина је, с тим у вези, донело правилник којим се уређују услови и начин суфинансирања набавке нових бицикала као еколошки прихватљивог транспорта.

Директни корисници средстава су привредни субјекти, а крајњи корисници бесповратних средстава су грађани. То значи да ће, као и претходних година, прво бити расписан јавни позив за избор привредних субјеката преко којих ће се реализовати субвенционисана набавка бицикала. Грађани који остваре право на суфинансирање моћи ће да купе бицикле искључиво од фирми изабраних на овај начин. Град Зрењанин ће са изабраним привредним субјектима закључити споразум о техничкој сарадњи. Након тога ће бити расписан јавни позив за грађане, који су у обавези да приликом пријављивања доставе предрачун издат од стране привредних субјеката са листе.

Право учешћа имају сви грађани који поседују важећу личну карту, са пребивалиштем на територији града Зрењанина, у тренутку подношења пријаве.

Ова акција први пут је реализована 2021. и субвенцију од 5.000 динара тада је искористило 40 грађана. Годину дана касније подстицајна средства су удвостручена и сада износе 10.000 динара по пријави.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести