Зрењанин планира веће приходе од паркирања, а мање од локала

ЗРЕЊАНИН: У наредне две године ЈКП „Пијаце и паркинзи“ планира да осавремени паркинг „Превлака“ и паркинг у Улици Мирослава Тирше, и то заменом застарелих и инсталирањем нових хардвера и софтвера.
1

Ово се наводи у годишњем плану рада предузећа, који је усвојен на прошлонедељној седници Скупштине града. За овај посао, иначе, потребно је шест милиона динара.

Предузеће планира и отварање две нове зелене пијаце, једне у насељу Зелено Поље и на Граднулици. У плану је и проширење постојеће пијаце на Багљашу. Планирано је и да се повећа број паркинг места на Новој пијаци, као и да се одреде паркинг места за продавце и власнике локала на пијаци. Може се очекивати и да ће бити уређен посебан део паркинга за камионе и аутобусе.

Такође је планирано и постављање трајне подлоге на делу нове пијаце на којем се роба продаје из возила. Да би се коначно асфалтирало паркиралиште у Вука Караyића улици, потребно је да се реше имовинско правни односи, односно да се та парцела упише у власништво Града Зрењанина. Планирано је и асфалтирање паркинга на пијаци у Југ Богдановој.

Од нових услуга, ЈКП „Пијаце и паркинзи“ планирају постављање рекламних паноа на затвореним паркинзима, на „Превлаци“ и у улици Мирослава Тирше. Квадратни метар за оглашавање на овим паноима био би 3.600 динара.

Веће приходе ЈКП „Пијаце и паркинзи“ планира да оствари из услуге паркирања, поготово што је, како пише у плану, недавно успоставило сарадњу са Полицијском управом. То значи да ће сада предузеће имати комплетне податке како би могло да утужи оне што не плаћају паркинг.

Мање прихода у овом предузећу очекују од закупа локала. Како кажу, за локале влада мање интересовање, а издају се на лицитацији, па се излицитирају по нижим ценама него што је предузеће одредило.

Оно што је важно за возаче, не планира се повећање цене услуге паркирања. Цене и даље остају 50, 40 и 30 динара, у зависности од зоне у којој се паркинг налази. И накнаде за паука остају непромењене - 6.000, 7.200 и 10.800 динара, у зависности од тежине возила које се подиже са места које није предвиђено за паркирање.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.2118
Најновије вести