Зрењанин: Због короне на боловању 47 средњошколских професора

ЗРЕЊАНИН: Према подацима којима располаже Актив директора основних и средњих школа, у осам средњих школа у Зрењанину, у којима има укупно 839 запослених, њих 47 се налази на боловању. Они су или позитивни на вирус корона, или се налазе у изолацији или су на боловању по другом основу.
ucionica
Фото: Tanjug/Pixabay.com/ilustracija

Највише запослених који се налазе на боловању је у Електротехничкој и грађевинској школи „Никола Тесла“, и то 12, док је у Медицинској школи осморо запослених на боловању.

Када је реч о ученицима зрењанинских средњих школа, тренутно је 50 средњошколаца позитивно на вирус корона, од укупно 4740 ђака. Укупан број ученика који се налазе у изолацији је 61.

Највише заражених ученика је у Зрењанинској гимназији – 15. Двоцифрен број ученика позитивних на корону има још само Медицинска школа (14).

У основним школама у граду и околним селима на боловању се налазе 62 запослена, која су или позитивна на вирус корона или се налазе у изолацији. Највише запослених на боловању је у Основној школи „Светозар Марковић Тоза“ у Елемиру и истуреном одељењу у Тарашу. Њих десеторо је одсутно са посла. У свим осталим школама број запослених на боловању је једноцифрен.

Број ученика основних школа на подручју града Зрењанина који су позитивни на коронавирус је 42. У изолацији се налази 141 основац. Напомињемо да су ово подаци до петка, до 14 часова, и да се они константно ажурирају

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5235
Најновије вести