Зрењанинци одлучили: Више земљишта за инвестиције

ЗРЕЊАНИН: Ванредна седница Скупштине града Зрењанина одржана је јуче, а једина тачка дневног реда било је проширење земљишта у јавној својини, које се нуди инвеститорима.
1
Фото: Јединствено за предлог да инвеститорима буде понуђено још 15 парцела

Према предлогу о којем су се одборници изјашњавали, у фонд земљишта у јавној својини, који ће бити понуђен потенцијалним инвеститорима, додато је још 15 парцела.

- Пошто је усвојен предлог, одмах у четвртак ћемо објавити нови оглас. У овом тренутку могу да кажем да су заинтересована два инвеститора за парцеле у зрењанинској индустријској зони. Брзина је овде одлучујући фактор и мислим да ћемо успети да победимо у конкуренцији са једним другим градом у Србији – нагласио је градоначелник Чедомир Јањић.

Он је истакао да у овом моменту не може да говори о детаљима, али да ће јавност бити благовремено обавештена у случају успешне реализације понуде. Предлог о увећању понуђеног земљишта у јавној својини за продају потенцијалним инвеститорима 44 присутна одборника прихватила су једногласно.

-Битно је да потенцијални инвеститори не чекају ни секунду више него што морају и ми смо једна од ретких локалних самоуправа које на тај начин реагују. Због тога и имамо експанзију у том погледу. Мислим да ћемо успети и овај пут – закључио је Јањић.

Градоначелник се захвалио председнику Скупштине Оливеру Митровићу и одборницима на брзом реаговању, а посебно одборницима Српске радикалне странке што присуствују седници.

Подсетимо, део опозиционих странака у Зрењанину бојкотује рад локалног парламента, а међу њима су одборници Демократске странке, Лиге социјалдемократа Војводине и Доста је било.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5865
Најновије вести