Зрењанинске маме промовишу дојење

ЗРЕЊАНИН: Поводом Националне недеље промоције дојења,  је у центру Зрењанина шетњом мама и беба скренута пажња на значај и предности дојења.
д
Фото: Приватна архива

Шефица Одсека неонатологије Опште болнице Зрењанин др Свјетлана Ждрале подсетила је да је мајчино млеко најдрагоценија ставка која постоји у природи и да је јако битно да свако дете има прилику да га добије.

- Сам почетак дојења за мајку и бебу је прилично тежак и дешава се да се маме у старту деморалишу. Стога је битно да им сви помогнемо, почев од стручних лица, педијатара, неонатолога, неонатолошких сестара, бабица, гинеколошке, патронажне и педијатријске службе. Треба сви да им помогнемо да тај период буде што лакши и лепши. Наравно, изузетно је значајна и подршка породице и комплетног друштва. Зато смо данас ту – нагласила је др Ждрале. 

Овом приликом је речено и да није срамота дојити дете у јавности, уз подсећање да су две клупе за дојење недавно постављене у Градској башти у Зрењанину. Подршку овом догађају пружили су и помоћник покрајинског секретара за социјалну политику, демографију и равноправност полова Радош Пејовић и начелница градског Одељења за друштвене делатности Јелена Драгић.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5782
Најновије вести