Резон: Зашто је заборав опаснији од вируса корона

Назад на вест
Коментари
Vito Raski
15.11.2020 • 21:51
Gospodine Bojovicu, potpuno se slazem sa Vasim pogledima na danasnjicu nasih stvarnosti i na svet koji se, u poslednjim vremenima, ispilio od kukavicijih jaja, podmetnutim u drugim gnezdima, i zecijim okotima sa lisicijim glavama.
Zamislite samo takvu kombinaciju o kojoj nekada nismo mogli, i da smo hteli, sanjati, a kamo li doziveti to doba, satisfkacije ne mogucnosti u mogucim vremenima, koja prezivljavamo, bolje reci zivotinjarimo.

Sadasnja vremena su vremena laznih istina, kojima se kite oni koji nemaju , ama, bas, nikakvih osobina ljudskosti.

Nije to samo slucaj kod nas, vec je to ludilo zavladalo citavim svetom, koje se plasira od onih "gore" kako bi lakse (a taj cilj su - cini mi se - postigli) svoje istine, bez ikakvih osporavanja, na sve nas "dole".

Gledao sam nasa slikovna prikazaivanja, preko savremenih sokocala, tzv. politicare, bolje reci - politikante, kako dolaze u sopstvene kolizije, sa licnim iskazima lazljivih obecanja, posesivnih izrazaja, pa i socnih psovki, koji su, svakom iole promucurnom coveku, ogadili svaku pomisao da mogu da ih vise zamisle a ne jos da ih gledamo.

A lepo nas narod kaze da riba smrdi od glave. Ipak, oni koji ne veruju u takvu mogucnost, opniraju tako sto ce reci - ali se cisti od repa. Moje malenkosti odgovor im je uvek bio, da je to istina, ali se prvo odstrani glava, pa se pristupi ciscenju, bez bojazni da se smrad prosiri na ostali deo tela.

Koliko juce, mi je unuk pokazao raspravu o kriminogenim osobama, u Srbiji, koje su toliko uzele maha, da su, umesto tuzioca i sudova, oni preuzeli tu ulogu, pa svojim prekim presudama ostvaruju svoja "prava" na ulicama, najcesce u glavnom gradu, mada mnogo ne izostaju, za njim, i ostali malo veci gradovi.

A onda se nastavlja, u emisiji "Dobro jutro", razgovor drugih ucesnika, koji raspravljaju o sudjenjima ratnim siptarskim zlocincima i njihovim ucescima u operatvnim uzimanjima organa od srpskih zarobljenioh civila, i plasiranju istih u zapadne zemlje, clanice NATO FASISTICKE ALIJANSE na celu sa prekobarskim drzavama potpomognutim ostrvskom najpodmuklijom drzavom na svetu, te germanskim, kojima se davnasnji san ostvario da zavladaju Starom Evropom.'

Dvojica ucesnika su bili sa Kosova i Metohije, od kojih je jedan bio kao operativac u vreme sukoba na tamosnjim prostorima, iznoseci svoje licne dozivljaje koje je protocio u nekoliko knjiga.

U jednom momentu se ukljucila osoba (preko Skypa) koja se stalno pojavljuje na televizijskim sokocalima, kao bivsi "operativac" unitrasnjih poslova, (gotovo neizbezno kao stalni gost) koja je pokusala da opovrgne ISTINE koje je iznosio operativac koji je delovao - kako sam napomenuo - za vreme tamosnjih dogadjaja, siptarskih, u saradnji sa tzv. mirovnim snagama UN, u tim pogromima na srpski zivalj, tako stajuci, nekadasnji "operativac" u odbranu siptarskih - kako ih je okarakterisao vrsni operativac sa KiM - bandita, koji se trenutno nalaze u Hagu na optuzenickoj klupi.

U momentu pojave bivseg "operativca" i njegovog pokusaja odbrane zatocenih Siptara, operativac sa KiM je ustao u pokusaju da napusti televizijski studio, jer je pri tom rekao bivsem - da je najuren iz sluzbe zato sto je uhvacen da radi za strane sluzbe. Voditeljka emisije je prekinula kontakt sa bivsim "operativcem" kako bi zadrzala PRAVOG BORCA ZA ISTINU o desavanjima na KiM, koji ne krije imena "nasih" pomagaca, u tamosnjim pogromima, siptarskih divljanja nad srpskim civilima, koji su se enormno obogatili na taj nacin.

I posle svega sto sam video, a sto nam se plasiraju "istine", em od zapadnih okupatora, em od "nasih rodoljuba", covek vise nije u stanju da razazna - ne sta je ISTINA a sta LAZ - vec dali da uopste slusa neke preporuke, kako da se ponasamo u nekim situacijama, poput ovih, evo vec, nekoliko meseci, sto je zadesilo ceo svet, o posati korona virusom, kada su ne usaglaseni stavovi onih koji su postavljeni ili, kako mnogi kazu - samopostavljeni - da se brinu o zdravlju nacije, kada je najpotrebnije?

Na kraju, ne mogu da shvatim nas narod, koji prihvata sve sto mu se plasira od onih "gore" kako smo najbolji ne u regionu, nego u Evropi, i na kraju i u svetu, po nekim parametrima koji su tolika istina, koliko je moja malenkost naucnik svetskog glasa, ali u sopstvenom i pogresnom, da ne kazem uvrnutom misljenju, a da sam veoma malo poznat a jos manje cuven, i u svom komsiluku, a da pricamo o dve ulice dalje.

I na kraju: Ako sada zivimo (po ubedjivanjima onih "gore") u zlatnom dobu, pitam se - sta li nas tek ceka u srebrnom, koje smo preskocili, a o gvozdenom ne smem ni da mislim.

Eto, gospodine Bojovicu, hteo sam samo da potvrdim, ovim svojim pisanijem, Vase ispravno iskazivanje , samo nekih ISTINA koje nisu dozvoljene u danasnjem svetu a pritisnuti LAZIMA ONIH "GORE", pokusavamo bar, koliko - toliko, da drzimo glavu iznad zabokrecine koja preti da nas pogusi.
Остави коментар
3 + 3 =
Реши овај једноставан математички проблем и упиши резултат. Нпр. за 1+3, упиши 4.
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести