Зашто су поскупеле угоститељске услуге? У ВОЈВОДИНИ скоро упола мање; Цена салата износила је 15,9 одсто више
БЕОГРАД: Цене угоститељских услуга у априлу су према подацима Републичког завода за статистику биле за 10,9 одсто веће него у априлу 2024. године.
Храна је поскупела за 12,1 одсто, а оквиру те категорије највеће поскупљење је забележено код салата и износило је 15,9 одсто.
Следи цена хлеба која је повећана за 14,5 процената.
Готова јела су поскупела за 10,8 одсто, топла и хладна предјела за 11,4 одсто, а печења и јела по наруџбини за 12,0 одсто.
Код варива и колача забележен је исти проценат поскупљења -12,7.
Цена алкохолних пића је повећана за 13,3 одсто, а безалкохолних за 14,6 одсто.
Најмање поскупљење је забележено код преноћишта - 1,6 одсто.
У ресторанима и хотелима у Војводини поскупљење је било мање него на републичком нивоу и износило је 6,9 одсто.
Храна је поскупела за 6,0 одсто, алкохолна пића за 8,1 проценат а безалкохолна за 6,5 одсто.
За разлику од републичког нивоа, код цена преноћишта у Војводини је забележено највеће поскупљење и то за 10,3 процента.