ЕР СРБИЈА НАЈАВИЛА ДИРЕКТНУ ЛИНИЈУ ДО МОСТАРА Ево када крећу летови

Ер Србија најавила је данас да ће у сарадњи са Аеродромом Мостар од априла до октобра 2024. године реализовати редован путнички авио-саобраћај између Београда и Мостара. Како се наводи, планирано је да се летови обављају три пута недељно, понедељком, петком и недељом, авионом типа ембраер Е175.
Er Srbija Promo
Фото: Ер Србија промо

Додаје се да увођењем директне авио-линије између Београда и Мостара, Ер Србија шири своје присуство у Босни и Херцеговини, уједно доприносећи јачању привредних, економских и свих других веза.

"Ти летови повезаће два града, али и омогућити добру повезаност Мостара, преко Београда, са бројним градовима у Западној и Северној Европи и Сједињеним Америчким Државама", пише у саопштењу. Наглашава се и да ће увођењем Мостара у своју мрежу дестинација, Ер Србија летети до чак 17 градова у земљама бивше Југославије.

Подсећа се да се српски авио превозник Ер Србија крајем 2023. јавио на Јавни позив за успостављање редовних летова за ову годину који је расписао Аеродром Мостар у вези са увођењем директне авио - линије између Београда и Мостара.

"Већ у првим данима јануара донета је одлука о прихватању наше понуде. После усаглашавања техничких детаља и потписивања уговора, авио - карте ће бити пуштене у продају, што нас очекује у наредним недељама", рекао је директор за комерцијалу и стратегију Ер Србије Бошко Рупић.

У саопштењу се наводи и да Мостар спада међу најпопуларније туристичке дестинације у Босни и Херцеговини и да се чувени Стари мост, који је својеврсно обележје града, заједно са Старим Градом, од 2005. налази на попису заштићене културне баштине УНЕСЦО.

EUR/RSD 117.0443
Најновије вести