Акција Дан пешачења 14. септембра

БЕОГРАД: Планинарски савез Србије најавио је да ће национална акција "Дан пешачења - Србија 2019" под слоганом "Србија хода!" бити одржана 14. септембра у више од 60 градова Србије.
Pešačenje u prirodi Foto: Dnevnik.rs
Фото: Пешачење у природи Фото: Дневник.рс

Акцији се прикључило више од 70 планинарских клубова и друштава из Србије, а подржали су је и градови Београд, Нови Сад, Ниш, Суботица, Крагујевац, и многобројне општине широм Србије.

Поред популаризације и омасовљења планинарства, циљ акције је и промоција здравог начина живота, очување природе и едукација.

Будући да је акција рекреативног карактера, очекује се да ће јој се придружити више од 50. 000 учесника, наводи се у саопштењу ПСС.

Информације о стартним позицијама за поласке и местима одржавања налазе се на сајту Планинарског савеза Србије www.pss.rs.

"Дан пешачења" је бесплатна акција за све учеснике и тог дана пешачењу се могу придружити породице, тинејџери, пензионери, студенти... Пешачиће се омиљеним шеталиштем, парком, излетиштем, природом или планинама Србије...

Будући да планинарство није само спорт већ и начин живота, Планинарски савез Србије је од ове године покренуо кампању "Планине зову" са циљем промоције планинарства и планина Србије.

Планинарски савез Србије је национални грански спортски савез у који су, као чланови, удружене основне спортске планинарске и планинарско-скијашке организације-клубови.

На нивоу године организује више од 100 такмичења и акција у целој земљи. Поред активности у Србији, ПСС је задужен и за планирање и организацију експедиција које освајају највише светске врхове, додаје се у саопштењу.

EUR/RSD 117.3374
Најновије вести