Акција садње дрвећа у Србији, 51.256 нових стабала

БЕОГРАД: Србија је само у једном дану добила 51.256 нових стабала, колико је засађено у првој масовној акцији пошумљавања у оквиру пројекта "Засади дрво".
sume radivoj hadzic.JPG
Фото: Дневник (Радивој Хаџић)

Хиљаде грађана засадили су саднице храста, јасена, смрче, црног бора на чак 34 локације широм Србије, саопштили су организатори акције.

Акцију "Засади дрво" покренули су компанија "дм дрогерие маркт" и Адриа Медиа Гроуп, заједно са партнерима Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде - Управа шуме, ЈП „Србијашуме", ЈП "Војводинашуме", Покретом Горана Србије, Привредном комором Србије и Ботаничком баштом „Јевремовац".

Бројна истраживања показују да је значај шума немерљив, а стручњаци истичу пошумљавање као једну од најважнијих иницијатива данашњице и неопходност у ери климатских промена.

Шуме пречишћавају загађену атмосферу, производе кисеоник, играју значајну улогу у спречавању исушивања и ерозије земљишта, а доприносе и разноврсности живог света.

Четворомесечна кампања, које је претходила великој садњи, имала је за циљ да едукује јавност и подигне свест о значају шума које су један од најважнијих фактора очувања животне средине за будуће генерације.

"Један човек током живота потроши кисеоника колико произведу три дрвета, зато засадите једно дрво како бисте бар мало узвратили природи“, главна је порука грађанима коју су сви учесници послали са првог масовног пошумљавања у Србији", наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.5712
Најновије вести