Амбасадор САД са сарадницима добровољно дао крв

БЕОГРАД: Амбасадор САД у Србији Кајл Скот и представници те амбасаде добровољно су данас дали крв у Институту за трансфузију крви Србије, чиме су на личном примеру показали значај тог хуманог чина.
ф
Фото: FoNet

Скот, коме је ово шести пут да је у Србији донирао крв, рекао је новинарима да се са сараданицима одазвао апелу Института, будући да су током лета смањене резерве крви.

"Наша Амбасада обично организује кампању добровољног давања крви 11. септембра у знак сећања на све жртве терористичког напада на САД који се догодио тог дана 2001. године, али када смо чули апел Института, одлучили смо да и данас дамо крв", рекао је Скот.

Он је све грађане Србије позвао да се одазову апелу и дају крв, јер, како је рекао, то не боли, али може некоме да спаси живот.

Скот је навео је да је добровољно давање крви у његовој породици традиција и додао да му је ово већ шести пут да је у Србији добровољно дао крв, а да је то, каже, током живота учинио више од 20 пута.

Осим што су одговорили на апел Инситута и добробољно дали крв, амбасада САД позвала је и друге амбасаде да то учине, а како је речено, одазвали су се службеници амбасаде Израела, Италије, Немачке, Словеније, Мисије ОЕБС-а...

EUR/RSD 117.3388
Најновије вести