АМС: Појачан саобраћај, на граници чекања до 30 минута 

БЕОГРАД: Саобраћај је ове вечери очекивано појачаног интензитета, посебно на путевима који воде ка зимским туристичким центрима, викенд насељима, бањама и језерима, саопштио је Ауто мото савез Србије.
putarina saobracaj
Фото: Tanjug (D. Kujundžić, ilustracija)

Већи број возила бележи се и на аутопутевима.

Због очекивано појачаног саобраћаја и нешто споријег проласка кроз поједине наплатне рампе, потребно је да возачи припреме тачан износ за наплату путарине како би се убрзао сам проток возила, навео је АМСС.

Очекује се да ће током предновогодишњег викенда саобраћај бити појачан и на граничним прелазима, а најоптерећенији су Хоргош са Мађарском и Батровци са Хрватском.

Према најновијим подацима Управе граничне полиције, на нашим граничним прелазима, на путничким терминалима, чекања нису дужа од 30 минута.

У претпразничним новогодишњим и божићним данима због очекивано појачаног саобраћаја често долази до формирања дужих колона возила на путничким улазним и излазним терминалима, углавном са мађарске и хрватске стране.

Задржавања су тада често дужа од уобичајених, а у појединим данима могу бити и вишесатна, па АМСС препоручује да се у тим данима користе гранични прелази који су мање оптерећени и на којима су задржавања краћа.

EUR/RSD 117.9464
Најновије вести