АМС С: Успорен саобраћај на путевима који су били поплављени

БЕОГРАД: На државним путевима који су били поплављени на подручју Ариља, Пожеге, Гуче, Краљева, Кнића, Ивањице и Сјенице саобраћај је успорен, али на појединим деоницама је коловоз оштећен или има заосталог блата и муља што отежава и успорава саобраћај, саопштио је Ауто-мото савез Србије.
saobracaj, tanjug
Фото: Tanjug/T.Valič, ilustracija

Како се наводи један број локалних и општинских путева који су због пополава оштећени још увек су непроходни. 

Од државних, непроходан је пут Ариље - Гуча између Турице и Доње Краварице због оштећеног моста у месту Лис. 

Успостављен је саобраћај на улазак у насеље Велико Лаоле на путу Петровац на Млави - Свилајнац, где је било проблема због излавања реке Босур. 

Променљиво време доноси и променљиве услове вожње - од сувих и влажних до мокрих коловоза, са повременим пљусковима у поподневним сатима, могућом маглом и сумаглицом на путевима поред река у котлинама и преко планинских превоја.

Према последњим информацијма Управе граничне полиције на путничким терминалима граничних прелаза нема задржавања. 

Задржавања има на теретним терминалима, па камиони на Хоргошу, на излазу чекају четити сата, а на Келебији и Батровцима три сата.

Раније је АМСС јавио да су државни путеви који су били поплављени на подручју Ариља, Пожеге, Гуче, Краљева, Кнића, Ивањице и Сјенице, сада проходни, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

 На појединим деоницама је коловоз оштећен или има заосталог блата и муља, што отежава и успорава саобраћај.

Једини државни пут који је и даље непроходан је пут на уласку у насеље Велико Лаоле на путу Петровац на Млави - Свилајнац, због излавања реке Босур.

Како наводе у АМСС, постоји један број локалних и општинских путева који су због поплава оштећени и још непроходни.

Променљиво време доноси и променљиве услове вожње од сувих и влажних до мокрих коловоза, наводе у АМСС.

У наредна четири сата у већини места биће суво, само се понегде краткотрајна слаба киша, а на северу Баната и Бачке пљускови и грмљавина.

У поподневним сатима се очекују повремени пљускови, а на путевима поред река у котлинама и преко планинских превоја и магла и сумаглица.

На наплатним станицама у Србији нема задржавања, а према последњим информацијма Управе граничне полиције задржавања на излазу на граничном прелазу Котроман је 30 минута.

Возила на теретним терминалима на излазу на Батровцима чекају 180 минута, Бачкој Паланци 120 минута, Келебији 180, Хоргошу 240 минута.

АМСС наводи да често долази до формирања дужих колона возила на улазу и на излазу из Мађарске и Хрватске и да тада задржавања могу бити вишесатна и дужа у односу на задржавање које возаче очекује на нашим граничним прелазима.

EUR/RSD 117.5700
Најновије вести