АМСС: Повољне временске прилике за возаче, појачан саобраћај

БЕОГРАД: Повољне временске прилике омогућавају несметано одвијање саобраћаја уз суве коловозе и добру видљивост, поручује Аутомото савез Србије у најновијем саопштењу.
saobracaj
Фото: Tanjug (D. Aničić, arhiva)

У вечерњим сатима возачи могу рачунати на појачан интезитет саобраћаја посебно на најфрекветнијим путним правцима што је и уобичајно за крај радне недеље.

Возаче обавештавају да ће се до 31. маја у току светлог дела дана изводити радови на рехабилитацији деоница кроз насеље Хртковци, а да ће се због тога саобраћај одвијати наизменичним пропуштањем возила, које је регулисано семафором или ручно у дужини до 500 метара.

Од 25. маја до 15. јуна радови су планирани на деоници између петље Градина и прелаза Градина на граници Србије у Бугарске, те да ће током извођења радова саобраћај да се одвија двосмерно левом коловозном траком, док ће за саобраћај бити затворена десна трака у смеру ка граничном прелазу Градина.

Данас почињу радови на поправци заштитне ограде на више локација на деоници Нови Бановци - Инђија, а у зони радова за саобраћај ће бити затворена зауставна или претицајна саобраћајна трака у зависности да ли се радови изводе у разделном појасу или на спољној банкини, а саобраћај ће се одвијати возном саобраћајном траком.

Такође од данас па до 15. јуна реконструисаће се коловоз на деоници петља Трупале - петља Алексинац, па ће у зони радова за саобраћај бити затворена лева коловозна трака у смеру Ниш-Београд, док ће се саобраћај одвијати двосмерно десном коловозном траком.

До 26. маја продужавају се радови на деоници Степојевац- Лазаревац на Ибарскоја магистрали, у левој раци у смеру Београд-Чачак, а саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила из оба смера, уз семафорску сигнализацију.

На наплатним станицама нема задржавања возила, а према информацијама Управе граничне Полиције од 17:15 часова возила се не задржавају ни на путничким терминалима граничних прелаза.

Теретна возила чекају на прелазу Прешево 120 минута да изађу из земље.

EUR/RSD 117.5668
Најновије вести