Бранислав Кланшчек нови председник Управног одбора РТС-а

БЕОГРАД: На конститутивној седници Управног одбора Радио-телевизије Србије, данас је за председника изабран Бранислав Кланшчек, а за заменика председника Мирослав Миња Николић.
rts logo, ilustracija
Фото: Илустрација

Како је навео РТС, нови председник Управног одбора Бранислав Кланшчек рекао је да ће на указано поверење узвратити одговорношћу.

"Наравно, поступајући у оквиру статутарних и законских овлашћења, гледаћу да побољшамо, унапредимо РТС, односно Јавни сервис у интересу грађана Србије. Како и на који начин - то ћемо видети, рано је о томе говорити. Свакако, РТС има неке своје слабости као и сваки други велики систем, али зато смо ту да у наредних пет година покушамо да унапредимо РТС", казао је Кланшчек.

У наредних пет година у Управном одбору Јавног медијског сервиса наставиће да раде досадашњих чланови - Бранко Радун, историчар и политички аналитичар, Љиљана Ђурђевац, политиколог и адвокат Мирослав Николић.

За нове чланове изабрани су и Мухарем Баздуљ, новинар и књижевник, Бранислав Кланшчек, продуцент и колумниста листа Данас и универзитетски професор Миливоје Павловић.

Мандат у УО РТС траје Шћепану Прашчевићу, Ненаду Јанковићу и Зорану Пановићу.

Седници је, по протоколу, присуствовала и председница Савета Регулаторног тела за електронске медије Оливера Зекић, навео је РТС.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести