ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД САОПШТИО Обновљен контакт Ане Михаљице са децом, припрема да се малишани врате мајци

НОВИ САД: Центар за социјални рад у Новом Саду саопштио је да је Ана Михаљица успоставила поновни контакт са децом.
2
Фото: Дневник/ В. Фифа, Ф. Бакић

Контакт је успостављен после организованих протеста, али и апела Града Новог Сада да се Ана Михаљица одазове на разговор.

Како се наводи састанак који је био заказан за 22. март ради сачињавања плана подршке за мајку и децу, померен је за 19. март и остварена је сарадња Центра за социјални рад и Ане Михаљице.

Како наводе у Центру, циљ састанка је био обезбеђивање услова за повратак деце у биолошку породицу.

"Реуспостављен је контакт мајке и малолетне деце и договорени су даљи кораци у поступању, а све у најбољем интересу деце", наводи се у саопштењу Центра.

Ани Михаљици деца су одузета у новембру, након пожара у стану у ком су се налазила, а након што су укинуте хитне мере, мајка је имала право да виђа децу два пута недељно, али како је речено на прес конференцији, то право јој је ускраћено због дестабилизације деце и дати су услови које је требало да испуни ради враћања деце.

Ана Михаљица је затим са својим адвокатским тимом организовала протесте испред Центра за социјални рад и Суда у Новом Саду, наводећи да Центар за социјални рад крши њена права.

Случај породице Михаљица је у Центру за социјални рад познат од 2015. године, а због протеста, деца су била измештена из Дечје сигурне куће.

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести