ЧУБРИЛО НАЈАВЉУЈЕ ПОГОРШАЊЕ ВРЕМЕНА А, од среде још топлије уз честе падавине

Марко Чубрило најављује да нас од вечерас чека пролазно погоршање временских и понегде слаба киша понегде, а до среде ће бити ређих појава слабих падавина.
a
Фото: pixabay.com/printscreen

„У другом делу недеље још топлије, али уз развијање секундарног циклона над Јадраном од 23.02. нестабилно уз честе падавине“, наводи Чубрило.

Данас увече и у току ноћи ка уторку над северозападним, затим и над средишњим пределима пролазно наоблачење уз појаву слабе кише понегде, док ће снега бити само на високим планинама. Ветар у окретању на слаб до умерен, северозападни.

Наредна два дана наш део Европе ће се налазити на источној периферији антициклона преко којег ће струјати слабо влажан, али и даље релативно топао ваздух тако да ће над средишњим и југоисточним пределима уз више облака понегде бити пролазне кише, док се слаб снег очекује преко 800 метара надморске висине. Дуваће слаб, северозападни ветар. Дневни максимум од +5 до +13 степени Целзијуса.

У четвртак после свежег јутра уз ређу појаву мраза у току дана претежно сунчано и мало топлије. Од петка па све до краја месеца, а  вероватно и почетком марта главну улогу на развоју времена имаће снажан матични циклон са центром јужно од Исланда док ће уследити и секундрна циклогенеза на ширем простору северног Јадрана и Италије. За сада делује да ћемо ми барем до око 27.02. бити у топлом сектору тог циклона тако да ће ка нама уз јако јужно струјање притицати влажан али и релативно топао ваздух. Биће променљиво облачно уз честу појаву кише, а  биће услова и за пљускове.

„Сумирано, после неколико прохладних дана уз слабе и пролазне падавине од 23.02. врло топло али ветровито уз честе падавине. Снег само на највишим планинама“, оценио је Чубрило.

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести