ЧУВЕНА ШАРГАНСКА ОСМИЦА: Носталгија вози и овог лета

БЕОГРАД: Србиjа воз „Носталгијом” наставља да чува романтични дух домаће железнице. У току летње сезоне, заљубљеници у железницу, природу, али и прохујала времена, имају прилику да се, у аутентично реконструисаним вагонима, провозају „Шарганском осмицом” и прелепим пределима Мокре горе.
1
Фото: Србија воз

Пруга уског колосека пролази најлепшим планинским пределима Мокре горе са пет мостова и 22 тунела и савладава висинску разлику од 300 метара.

Реч је о јединственој железничко-музејској атракцији, старој готово 100 година, која је некада повезивала Београд са Јадранским морем, и којa привлачи пажњу туриста из целог света. У прилог томе говори и чињеница да се овим јединственим возом током прошле године превезло више од 65.000, док је ове године Мокру гору „Носталгијом” до сада већ обишло 40.000 путника.

Фото: Србија воз

Популарни воз „Носталгија” са станице Мокра гора током лета полази у 10:30, 13:30 и 16:10, а изузетно, уколико постоји интересовање, и у 8 часова.

Почетком септембра, последњи полазак у 16:10, односно повратак у 17:07 укидају се до наредног лета (или једнократно уводе уколико постоји изузетно интересовање), а остали поласци се настављају све до средине новембра.

Цена возне карте на релацији Мокра гора – Шарган Витаси је за одрасле 1.200 динара, а за децу до 14 година 600 динара.

EUR/RSD 117.0413
Најновије вести