ЂАЦИ У ПОКРАЈИНИ ОД ДАНАС У КЛУПАМА Остатак Србије ЧЕКА ОВАЈ ДАТУМ Чека се Министарство просвете

БЕОГРАД: За ђаке основних и средњих школа у Војводини завршен је зимски распуст и данас почиње друго полугодиште, док за ученике у осталом делу Србије зимски распуст траје још недељу дана и друго полугодиште почиње 22. јануара.
djaci skola
Фото: Dnevnik (arhiva)

Школским календаром је прописан пролећни распуст, који ће за ученике у Војводини трајати од 28. марта до 3. априла а у осталом делу Србије од 29. априла до 6. маја.

Министарство просвете није донело одлуку о продужењу распуста

Подсетимо, у Министарству просвете су раније назначили да ће, уколико добију препоруку Министарства здравља за продужење распуста поступити у складу са том препоруком.


Мини распуст у фебруару

Не треба заборавити да постоји још један начин да се изнађе решење за актуелну епидемиолошку ситуацију.

Пошто је ранијих година зимски распуст трајао до половине фебруара, када врхунац таласа грипа још траје, не треба заборавити могућност да ове године уместо продужетка зимског распуста имамо још један мини распуст у фебруару.

То би омогућили нерадни дани у том месецу, четвртак и петак, 15 и 16. фебруар, када се обележава Дан државности. За њима следи викенд, па би са три радна дана ђаци могли да споје викенде и у фебруару одмарају чак девет дана.


С обзиром на то да је распуст завршен по школском календару у Војводини, чини се да је све по плану, и у најбољем реду.

Иако број оболеле деце од грипа расте, још увек није донета одлука о продужењу распуста.

Друго полугодиште за ђаке у Војводини почиње у данас, 15. јануара, док ђаци у остатку Србије почињу друго полугодиште 22. јануара.

Министарство здравља још се није огласило, а Институту за јавно здравље Србије до сада је пријављено 9.143 случајева обољења сличних грипу, углавном код деце вртићког и основношколског узраста.

Како ствари данас стоје, друго полугодиште ће како је и планирано, почети 22. јануара - рекао је извор Блица из Министарства просвете.

Телеграф

EUR/RSD 117.0672
Најновије вести