Дачић: Избегавајте путовања у Анкару због могућих терористичких напада

БЕОГРАД: Министар спољних послова Србије Ивица Дачић упозорио је данас грађане Србије да у наредним седмицама избегавају путовање у Турску, а посебно у главни град ове државе -Анкару, због могућих терористичких напада.
Putnici na aerodromu Foto Tanjug/S.Radovanović, ilustracija
Фото: Tanjug

Желим да упозорим грађане да се по информацијама безбедносних служби у наредних неколико недеља могу очекивати терористички напади, а у овом случају се та информација односи на главни град Турске Анкару, рекао је Дачић у изјави Танјугу.

Додао је да треба имати у виду да се то може односити и на друге крајеве Турске и замолио грађане Србије, да уколико немају преку потребу у наредним недељама избегавају путовање у ту земљу.

Уколико се већ наши грађани налазе тамо, требало би да избегавају места са пуно људи на јавном простору, као што су пешачке зоне, метро, аутобуске и железничке станице и остала слична места. Ово говорим искључиво из разлога безбедности, јер имамо обавезу да као што то раде и друге земље упозоримо наше грађане да се не би десило да дође до терористичког напада, а да ми то нисмо поделили с грађанима, рекао је Дачић.

Додао је да су Србија и Турска у добрим односима, да развијају сарадњу на свим нивоима.

Међутим и ако нам је Турска пријатељска земља, морам да поделим са грађанима информације које смо добили од безбедносних служби. Значи, савет је и препорука да се у наредних неколико недеља избегавају путовања у Анкару, а уколико путују у неке друге градове или морају да буду тамо, грађани би требало да избегавају места на којима су могући терористички напади, поручио је Дачић.

       

EUR/RSD 117.1708
Најновије вести