ДЕСЕТ ГОДИНА ЕР СРБИЈЕ Превезли више од 25 милиона путника, преко 310.000 летова

Ер Србија, национална авио-компанија Републике Србије, данас обележава десет година од када је покренута под новим именом и са новим визуелним идентитетом.
Er Srbija Promo
Фото: Ер Србија промо

Током прве деценије, у потпуности је трансформисано пословање компаније. Удвостручен је број дестинација у мрежи, тако да Ер Србија у путничком и теретном саобраћају данас лети до више од 80 редовних и чартер дестинација у Европи, на Медитерану, Северној Америци, Азији и Африци.

Уведене су и три интерконтиненталне дестинације – Њујорк, Тјенђин и Чикаго. Комплетно је обновљена флота компаније и тренутно је чине два широкотрупна ербаса А330-200, 13 ускотрупних авиона из породице ербас А320, као и седам турбоелисних АТР авиона за регионалне летове.

Током недеље у којој се обележава јубилеј компаније, Ер Србија је премашила број од 3,5 милиона превезених путника од почетка године, а очекује се да би до краја 2023. могао да буде надмашен иапсолутни рекорд од четири милиона превезених путника у једној години, што је више него трострукоу односу на последњу годину пре покретања Ер Србије. У протеклој деценији, српска националнаавио-компанија укупно је обавила преко 310.000 летова и превезла више од 25 милиона путника.

Десет година пословања Ер Србије обележава се бројним активностима и унапређењима, међу којима је модернизовање веб сајта компаније, увођење нове музике за укрцавање у авионе,као и представљање специјалне поштанске марке дизајниране у част десетог рођендана српскенационалне авио-компаније, у сарадњи са ЈП Пошта Србије.

Фото: Ер Србија промо

Под слоганом „10 година чувамо ваше успомене“, током октобра, организован је низ промотивних активности у више градоваширом Србије, а за вечерас је планирана и специјална светлосна инсталација на згради Куле Београд. Ер Србија припремила је још једну новост у свом пословању, која ће бити позната свима који буду летели српском националном авио-компанијом почев од сутра.

„Протеклих 10 година оснажиле су нас за будућност. Као регионални лидер, отварамо нову деценију пословања. Са најмлађом флотом у региону, преко 1.400 запослених и јасно дефинисаном стратегијом одрживог развоја настављамо у још бржем ритму, спремни да се прилагодимо свакој промени на тржишту, да послујемо  профитабилно и константно унапређујемо услугу у интересу наших путника. Хвала свим путницима који су нам у протеклих 10 година указали поверење. Надамо се да ћемо и у будућности заједно стварати успомене“, рекао је Јиржи Марек, генерални директор Ер Србије.

EUR/RSD 117.1121
Најновије вести