Директори школа тужени јер су инсистирали на маскама?

БЕОГРАД: Директори више од 300 основних и средњих школа у Београду тужени су зато што су условљавали ученике и запослене да носе заштитне маске у школама, наводи Весна Војводић Митровић из Гранског синдиката просветних радника Србије "Независност" у ауторском тексту који је пренео Блиц.
skola maske korona, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Она наводи да је реч о "хитрој реакцији јавног тужиоца, на тужбу коју је поднео председник полицијског синдиката против директора свих београдских школа".

Војводић Митровић у тексту под насловом "У јуришу на апсурд…" наводи да је хитра реакција тужиоца "последњи у низу случајева који парадигматски сликају неуравнотежен однос државног апарата према образовном систему".

"''Нека раде свој посао!'' – рећи ћете ви, мислећи и на директоре и на тужилаштво и ту ћемо се лако сложити. Али, предмет ове тужбе обликован је управо на темељу апсурда: директори више од 300 (три стотине, добро сте видели) основних и средњих школа у Београду тужени су зато што су условљавали ученике и запослене да носе заштитне маске у школама", пише она и додаје:

"Има ли у овом тренутку, када се читав свет, не само Србија, суочава са најснажнијим ударом пандемије, ичег бесмисленијег и непотребнијег од позивања и саслушавања преко 300 директора који нису ни прописали епидемиолошке мере заштите, већ су били у обавези да их спроводе, заједно са ученицима и запосленима? А на помисао колико је то узалудно трошење енергије, времена (нарочито тужилаштва!) као и буџетских средстава за финансирање судских процеса, колико је то непотребних излагања ризику заразе – извесна је једино: главобоља", наводи чланица Гранског синдиката просветних радника Србије "Независност".

Није прецизирала председник којег полицијског синдиката је поднео тужбу, са којим образложењем и који тужилац је, како каже, хитро реаговао".

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести