Ђорђевић: Обезбедићемо боље услове за живот младих

БЕОГРАД: Обезбеђивање повољније климе за живот и рад младих у Србији један је од циљева коме ће у будућности тежити државни врх, поручено је на данашној конференцији за медије "Дијалог са представницима Владе Србије".
djordjevic, tanjug
Фото: Tanjug/T.Valič, arhiva

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић рекао је да се ресор којим руководи активно залаже за унапређење положаја младих.

Додао је да је недавно покренут програм "Моја прва плата" који има за циљ да подстакне запошљавање младих, те да омогући да се 10.000 младих у Србији са средњим и високим образовањем, до навршених 30 година живота, без радног искуства, оспособи за самосталан рад на конкретним пословима.

"Циљ нам је да обезбедимо још боље услове за њих да живе и раде у својој земљи и да оснивају породице, чему ће значајно допринети и Национална стратегија коју је донело Координационо тело за економске миграције", поручио је Ђорђевић, наводи се у саопштењу Министарства рада.

Истакао је да ће младе у будућности укључити у доношење закона кроз радне групе како би могли да дају свој став и мишљење на одређене теме које утичу на њихов живот.

Председник Организације српских студената у иностранству (ОССИ) Александар Љубомировић навео је да је важно да млади по завршетку студија добију прилику да раде и истакао израду Националне стратегије о останку и повратку младих.

Конференција за медије "Дијалог са представницима Владе Србије" одржана је у Канцеларији за младе Града Београда.

EUR/RSD 117.5690
Најновије вести