Ђорђевић обишао Рударско-топионичарски басен Бор

БОР: Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обишао је данас Рударско-топионичарски басен Бор, флотацију "Велики Кривељ" и са представницима компаније "Serbia Zijin Bor Corper" доо Бор разговарао о новим запошљавањима радника, о безбедности и здрављу на раду, као и о повредама на раду.
djordjevich_rtb_pok
Фото: Танјуг (Видео)

Ђорђевић је истакао да је задовољан што је компанији "Serbia Zijin Bor Corper" доо Бор, која је 17.децембра 2018. године имала 4.973 радника, а сада броји 5.230, безбедност и здравље запослених приоритет.

"У области здравља и безбедности на раду компанија је од децембра 2018. године до данас уложила више средстава, него што је то био случај од 2000. до 2012. године. Такође, приметни су напретци у сегменту материјално-финансијског положаја радника, којима су плате увећане за 18 одсто", рекао је министар.

Он је, каже се у саопштењу Министарства, навео да компанија планира да инвестира 1,26 милијарди долара у напредак пословања, што ће допринети развоју привреде и економије Србије.

За ниво безбедности и здравља на раду, директорка Управе за безбедност и здравља на раду Марина Фуртула истакла је да је знатно виши, него што је био у претходном периоду.

"Утврдили смо да је број повреда на раду мањи за 40 одсто од почетка 2019. године, него за целу протеклу годину. Верујемо да ће компанија улагати у мере безбедности и здравља на раду, како би још више смањили број повреда на раду", рекла је Фуртула.

Главни инжењер у компанији Јиао Јианминг навео је да компанија и Министарство имају заједнички став да се безбедности и здрављу на раду, као и заштити животне околине, придаје велики значај, и да су предстојећи планови да улагања у поменутој области буду све већа.

EUR/RSD 117.5759
Најновије вести