Ђорђевић: Сви у друштву треба да бринемо о деци 

БЕОГРАД: Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић поручио је данас да би било добро да што више компанија и појединаца покажу слух за хуманитарне акције и друштвену одговорност.
djordjevic
Фото: minrzs.gov.rs

Поводом одласка 80-оро деце из Центра за заштиту одојчади и деце и омладине у Звецанској на море у Бијелу и 40-оро деце са сметњама у развоју на Рудник, Ђорђевић је похвалио настојање власника Пинка Жељка Митровића да тој деци омогући летовање.

Он је рекао да Митровић даје добар пример свима како треба да се опходе и покажу друштвену одговорност. 

"Деца су наше благо и морамо да бринемо о њима. Постоје деца без родитељског старања која никад нису били на мору", рекао је Ђорђевић. 

Навео је да радост деце и њихова нестрљивост да што пре стигну на Рудник најбоље показују фотографије из аутобуса када су кретали на пут. 

Жељко Митровић је 12. пут омогућио одлазак деце на летовање, а поводом наставка хуманитарних акција и иницијативе за оснивање фондације за стипендирање деце без родитељског старања, Ђорђевић каже да Митровић има много идеја. 

"Ми ћемо и као држава да радимо доста на томе, да положај деце и брига о деци сваке године буде све боља и боља", поручио је Ђорђевић.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести