Ђорђевић: Установе морају да буду доступне свим грађанима

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Циљ Владе Србије је да установе у нашој земљи буду доступне свим нашим грађанима и опремљене на најбољи могући начин како би они несметано могли да обављају све своје активности, изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.
lonccar_smitrovica
Фото: Танјуг (Видео)

Он је обишао реновирану зграду филијала Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање и Републичког фонда за здравствено осигурање у Сремској Митровици, где је рекао да је обнова зграде коштала 109.070.000 динара, а пројекат су финансијски подржали Републички фонд за ПиО и Републички фонд за здравствено осигурање.

Како је истакао, овај објекат је од велике важности за све грађане Сремске Митровице и околине, с обзиром на то да постоји 58.000 корисника и 95.000 осигураника, саопштило је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

"Посебно ме радује што је зграда опремљена рампом за особе са инвалидитетом које од сада могу да се крећу по згради без икаквих проблема, а постоји и тоалет који је направљен специјално за њих", рекао је Ђорђевић.

Уз њега, реновирану зграду обишли су и министар здравља Златибор Лончар и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић.

Министар Лончар истакао је да ова зграда постоји од 1959. године, да је била у лошем стању и нефункционална, као и да је тек ове године први пут реновирана.

"Драго нам је што видимо да су грађани задовољни реновираном зградом. Ово је била обавеза нас надлежних и трудићемо се да овако опремљене установе имамо у целој нашој земљи", рекао је Лончар и пожелео свим запосленима успех у даљем раду и корисницима брже и лакше остварење свих права и услуга.

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести