Др Петар Драгић: Наш доктор, светски амбасадор венске естетике

НОВИ САД: Награда Први светски амбасадор венске естетике недавно је додељена нашем доктору Петру Драгићу, на престижном конгресу у Сао Паолу, за нови сегмент медицине који се осим лечења проширених вена бави и естетиком ове области - капиларима.
dr petar dragic
Фото: Privatna arhiva

На ИМАП конгресу, проф. Касуо Миyаке, престижни Бразилски лекар, доделио је награду др Драгићу за успешно уклањање капилара, проблема од којег болује више од две трећине женске популације. Ова награда је др Драгића, стручњака из Србије, поставила у сам врх светске медицине у овој области.

Ова награда значи за мене јако пуно, не само због самог признања, него што је коначно решен један велики проблем капилара. Огроман број пацијената који га имају ће бити срећан јер су дуго чекало на ово решење. Сад можемо да кажемо да смо освојили и тај последњи сегмент венске проблематике, тај најмањи, најфинији детаљ - капиларе. Око две трећине жена има недаће с попуцалим капиларима, посебно после порођаја и то ствара велики психолошки проблем, каже др Драгић.

С друге стране, додаје, јако сам срећан јер смо ово признање добили у Бразилу земљи естетике, што је подвиг више. Срећан сам и што наша земља овим улази у сам врх венске хирургије. Фактички смо најбољи у свету на том пољу, а Београд и Нови Сад су постали центари венске хирургије и ширења знања другим лекарима.

На крају, срећан сам јер награда није дошла случајно него је резултат дуготрајног рада и чињенице да смо пионири у операцијама вена. Сада смо признати и у тој другој револуцији, у том пољу, пољу капилара. Овим смо уствари победили венску болест до најситнијег детаља и сада заиста можемо да направимо ноге које су скулптурално лепе, савршене, порцеланске, каже др Петар Драгић који је уско специјализовани хирург из области венске проблематике и венске естетике. Он је пионир ласерских операција вена и један од првих хирурга у Европи који је увео ласер у оперативно лечење проширених вена. Прва ласерска операција у земљи урађена је 2007. године у Новом Саду. Такође, др Драгић и његов тим оперишу у неколико земаља: Бразилу, Немачкој, Русији, Јапану, као земље региона као што су БИХ, Црна Гора, Хрватска.

До сада су се капилари без успеха третирали применом склерозирајућих ињекција, радиофреквентном струјом или чак неодговарајућим ласерима. Овакав начин лечења не само што није доводио до успеха, него је још више компликовао ситуацију са хиперпигментацијама или још већом појавом капилара, а пацијенти су лутали, на крају одустајајући од решења. Нова метода ЦЛаЦс је потпуно безопасна по здравље, без примене хемије и постиже перфектне резултате у виду подмлађених ногу. Са овом методом не само да се уклању капилари него се ревитализује и подмлаћује кожа, јер се ослобађа „лоших веница и капилара” у којима су се задржавала венска крв и токсини, каже др Петар Драгић.

Др Петар Драгић је током протеклих осам година едуковао више од 100 лекара из земље и иностранства и основао четири клинике - у Београду, Новом Саду, Подгорици и Бања Луци које су специјализоване искључиво за ласерске операције вена и венску естетику (капилари).

Од самог почетка ја и мој тим били смо оријентисани на избегавање нечега што називамо „масовном производњом”. Принцип којим се руководимо јесте да радимо само једну ствар, ствар у којој смо најбољи. Ја лично оперишем сваког пацијента са увек истим стручним и уходаним тимом. Сваки нови пацијент представља нови изазов за постизање бољег резултата. Мој мали ритуал пред сваку операцију јесте замишљање њеног савршеног исхода. Повремено се догађа да пацијенти траже везу, сматрајући да ћу им се на тај начин више посветити. То је потпуно непотребно јер ја сам њихова најбоља веза. Имам потпуно поверење у свој тим, каже др Петар Драгић, Први светски амбасадор венске естетике.

Снежана Милановић

EUR/RSD 117.1199
Најновије вести