Драгана Милошевић на обележавању Међународног дана особа са инвалидитетом  

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић данас је у Народном позоришту „Стерија“ у Вршцу присуствовала обележавању Међународног дана особа са инвалидитетом.
с
Фото: Покрајинска влада

Тим поводом она је отворила и изложбу у фоајеу Позоришта под називом „Инклузија у театру“. Честитајући Међународни дан особа са инвалидитетом, Милошевићева је нагласила да је од изузетне важности  да култура буде доступна свима и да је обавеза свих нас да особама с инвалидитетом обезбедимо живот без баријера.

„Покрајинска влада и секретаријат на чијем сам челу имају као трајно опредељење континуирану подршку како особама са инвалидитетом ради њиховог укључивања у радно окружење, тако и удружењима која их окупљају, и тако ће и убудуће бити“, истакла је Драгана Милошевић.

Удружења „Отворено срце света“ и „Еду театар“, који су партнери на овом пројекту, под покровитељством Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, а уз подршку Града Вршца, обележили су  овај дан солидарности са особама са инвалидитетом премијером инклузивне представе „Деда и репа (без репа)“.

EUR/RSD 117.3216
Најновије вести