ДРАГИША ПОВЕО УНУКЕ ДА УПОЗНАЈУ ДЕЧАКА БОРЦА Привредник из Пожаревца сам се јавио да изгради кућу за намучену породицу надомак Чачка

За неверицу, дародавци им одмах окрећу живот за 180 степени
m
Фото: RINA

 ЧАЧАК – Прича о тешкој судбини дечака Радоја из села Катрга  протеклих дана обишла је Србију и регион. Да помогне јавило се доста добрих људи, а Драгиша Томић привредник из Пожаревца и лично је дошао у мало поморавско село како би ни мање, ни више већ саградио кућу за ову напаћену породицу, али и шталу коју мали домаћин Радоје толико прижељкује.

На прагу трошне куће Драгишу је дочекао мали Радоје са сестром Ивоном и мамом Миром.

- Хвала вам неизмерно, ја не могу да верујем шта ми се догађа последњих неколико дана који су мени и мојој породици окренули живот за 180 степени", казао је Радоје док су му у очима заискриле сузе када му је Драгиша саопштио да жели да му направи не само кућу него и читаву фарму.

Међутим Драгиша није дошао сам, са њим су дошла и његова четири унука чије руке су биле пуне дарова.

- Гледао сам причу о малом Радоју у Гвозденовој емисији „Нећете веровати“. Одмах сам пронашао његов број позвао га и рекао да желим помоћи дечаку и он је све организовао.  Погодила ме је прича о овом дечаку, а са собом сам у посету повео и своја четири унука јер желим да виде својим очима како живот уме немилосрдно да се поигра са људима и са каквим недаћама се суочавају неки њихови вршњаци. Они то никад нису доживели али то морају да знају и то је једна велика лекција која ће им много значити у животу, а то је да никад не сме да их понесе богатство и да никада не смеју да окрену главу од туђе несреће", казао је за РИНУ Драгиша.

Он је додао да ће радови кренути већ у суботу и да ће породица имати свој нови, пристојан дом, али и помоћне објекте.

Фото: RINA

Направићемо им кућу која ће бити у основи 10 x 8, са две плоче и која ће имати три собе, купатило, предсобље и дневни боравак. Имаће све услове за један нормалан живот а доле у углу ливаде направићу му шталу да има где да смести његову стоку коју овако пажљиво храни и одржава. Овај дечак је пример како се треба борити и то је нешто што ме је мотивисало да дођем и пређем неколико стотина километара", истиче Драгиша.

Изградњу куће помаже и град Чачак

Драгиша Томић је познати привредник из Пожаревца који је данас у пензији, али је и даље активан и живахан човек, пун духа и добрих намера. Мештани Катге вероватно ће га виђати ових дана када буде кренуо да довози материјал за нову кућу.

Управо сам се чуо са градоначелником Чачка Милуном Тодоровићем са којим сам договорио да сву папирологију, дозволе и земљане радове одради град Чачак. То ми је од великог значаја да не бих за то морао да вучем машине из Пожаревца и стекао сам утисак да се ради о једном пријатном човеку који је одмах казао да нам стоји на располагању. Сигуран сам да ћемо он и ја заједно за нека два месеца овде прославити насеље са малим Радојем и његовом породицом у нову кућу", казао је Драгиша.

РИНА

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести