Дробњак: Забранити вожњу испод 100-110 претицајном траком

БЕОГРАД: Вршилац дужности директора Путева Србије Зоран Дробњак најавио је данас да ће предложити да се законски забрани вожња претицајном траком на аутопуту, уколико се возило креће брзином мањом од 100 или 110 километара на сат, пошто је то, како је рекао, исто небезбедно колико и пребрза вожња.
Zoran Drobnjak Foto: Tanjug/video
Фото: Зоран Дробњак Фото: Танјуг/видео

Дробњак је гостујући у Уранку на ТВ К1 рекао да поједини возачи угрожавају безбедност саобраћаја тако што возе превише споро претицајном траком на аутопуту и неводећи довољно рачуна, односно не гледају у ретровизор да ли неко иде иза њих.

"Није ми јасно, сви мисле да је њихов аутопут и возе претицајном траком, не пратећи да ли неко иде иза и да ли треба да се склоне", нагласио је Дробњак.

Додаје да се увек нервира због тога када вози, али да је одлучио да предложи ресорном министарству за саобраћај да се то и законски регулише.

Дробњак је напоменуо да сада полиција не може да заустави неког на аутопуту и казни га зато што вози споро претицајном траком.

"Али, може да се донесе законска одредба и да се каже - не смеш да возиш испод 100 или 110 претицајном траком. Нисам то још предложио, али предложићу, ево то је идеја", казао је Дробњак.

Објаснио је да то прво треба предложити Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, које то зати предлаже МУП-у, а онда предлог треба да усвојиа влада.

EUR/RSD 117.5782
Најновије вести