Држава помаже Вукици, гром јој убио све три краве

БЕОГРАД: Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић предузео је хитне мере како би Влада Србије помогла Вукици Милосављевић, са планине Рогозна, којој је гром убио све три краве, чиме је доведена на руб егзистенције с обзиром да јој је то једини извор прихода.
krave
Фото: pixabay.com

Наиме, током невремена које је погодило планину Рогозна, удар грома усмртио је две краве и једног бика које је Вукица гајила у свом газдинству.

Како се наводи у саопштењу ресорног министарства, Ђорђевић је наложио да службе у оквиру система социјалне заштите по хитном поступку предузму све мере у оквиру своје надлежности како би Вукица добила финансијску помоћ, али и остварила остала права из области социјалне заштите.

"Сви грађани Србије морају да знају да држава брине о њима. Вукица није сама, помоћи ћемо јој. Радници Центра за социјални рад добили су налог да је већ  посете и уложе максималне напоре како бисмо јој у што краћем року помогли", рекао је Ђорђевић.

Он је навео и да је тим поводом контактирао и министра пољопривреде Бранислава Недимовића, како би и он у оквиру својих могућности помогао да се обезбеде бољи услови за живот Вукице Милосављевић.

 

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести