Двоје преминулих у Новом Пазару, ситуација нешто боља

НОВИ ПАЗАР: Координатор болнице у Новом Пазару Мирсад Ђерлек рекао је јутрос да је, након драматичне ноћи измеду четвртка и петка када је преминуло 10 пацијената, ситуација у болници у том граду нешто боља.
novi pazar
Фото: Tanjug (video)

Хоспитализовано је 309 пацијената, током ноћи било је 40 пријема. На респираторима је пет пацијената на механичкој вентилацији и три на неинвазивној, рекао је Ђерлек, наводећи да су у последња 24 сата била два смртна случаја, а један пацијент је транспортован за Ниш.

"Ове цифре охрабрују, ми настављамо борбу истом жестином, морамо да будемо у 100 одсто борбеној готовости", рекао је Ђерлек за РТС.

Према његовим рецима, ковид одељење у Сјеници је затворено, а настављају да раде све четири ковид амбуланте.

Сви пацијенти из Сјенице су у болници у Новом Пазару.

"Према речима директора, тамо се примећује благи пад броја прегледаних пацијената. Јуче је у све четири ковид амбуланте прегледано 175 пацијената. Далеко смо од доброг стања, али сваки милиметар напред значи", рекао је Ђерлек.

Додаје да је у Тутину за сада ситуација под контролом.

"Није тако црно као што смо мислили, немамо притисак пацијената оданде. Не дај боже и да се деси нешто, имамо алтернативу и капацитете и да примимо још пацијената из Тутина и Сјенице", рекао је Ђерлек.

EUR/RSD 117.5812
Најновије вести