Ер Србија од 29. јуна лети три пута недељно за Њујорк

БЕОГРАД: Капацитети Ер Србије на летовима до Њујорка су готово попуњени и од 29. јуна национална авиокомпанија ће на тој линији саобраћати три пута недељно, најавио је српски авиопревозник који данас обележава четврту годишњицу од успостављања летова за Њујорк.
avion er srbija
Фото: Tanjug (R. Prelić, arhiva)

Ер Србија је, од 13. јуна, број прекоокеанских летова до "Велике јабуке" повећала на два пута недељно.

Национална авиокомпанија обележава четири године од историјског лета за Њујорк којим је 2016. успостављена директна ваздушна веза између Србије и САД, после паузе од готово четврт века.

Ер Србија је једина у региону са редовном директном линијом преко Атлантика током целе године на којој је до сада обавила укупно 719 повратних летова и превезла готово 280.000 путника.

Након привремене обуставе авио-саобраћаја услед пандемије корона вируса, Ер Србија је комерцијалне летове до Њујорка обновила 6. јуна.

"Веома смо поносни што једини у региону имамо директну линију за Њујорк чије је успостављање својевремено представљало значајан искорак, потврдило снагу наше пословне стратегије и допринело развоју туризма и пословне сарадње између југоисточне Европе и САД. Многи нису веровали, али ми смо ипак успели да, у релативно кратком року, обезбедимо наш први широкотрупни авион, неопходне дозволе и предузмемо све кораке да линија почне са радом", рекао је генерални директор Ер Србије Данкан Нејсмит.

Увођењем трансатлантских летова 23. јуна 2016. године, Ер Србија је поново повезала регион и САД по први пут после 24 године.

Од тада, национална авио-компанија ка Њујорку лети између два и шест пута недељно, у зависности од тражње путника и периода године.

Од покретања линије до данас, Ер Србија повезује земље региона са Северном Америком, и то не само са Њујорком, већ и са бројним другим градовима, захваљујући захваљујући сарадњи са више северноамеричких авио-превозника.

Летове на линији Београд - Њујорк обавља авион ербас А330 назван по легендарном српском научнику и проналазачу Николи Тесли.

Са конфигурацијом од 18 седишта у бизнис класи и 236 седишта у економској класи, ербас А330 највећи је авион у флоти Ер Србије. Национални авио-превозник слеће на Међународни аеродром Џон Ф. Кенеди у Њујорку.

EUR/RSD 117.3343
Најновије вести