Ер Србија почиње да лети за Осло 16. јула

БЕОГРАД: Национална авиокомпанија Ер Србија од 16. јула успоставља летове за Осло.
er srbija avion
Фото: Youtube Printscreen

Летовима четвртком и недељом до главног аеродрома норвешке престонице Осло Гардермоен, српска национална авио-компанија поново ће успоставити линију на којој је до 2008. године деценијама летео њен претходник ЈАТ.

На тај начин Ер Србија ће омогућити још бољу повезаност региона са Скандинавијом, уз погодне конекције из Осла преко Београда до Сарајева, Тивта, Подгорице, Скопља, Букурешта, Софије, Солуна и других дестинација у мрежи српске компаније.

Ер Србија ће у односу на раније планове додатно интензивирати саобраћај према Италији и Немачкој, пише у саопштењу у ком се додаје да ће између Београда и Милана, као и Београда и Диселдорфа, српска национална авио-компанија повећати број летова и саобраћаће седам пута недељно.

Како се наводи у саопштењу српске авиокомпаније, уз недавну најаву повећања недељне фреквенције ка Берлину и Франкфурту, Ер Србија ће током шпица сезоне представљати главну спону између региона и Немачке са чак 31 директним летом недељно из Београда.

"Изузетно нас радује што ћемо у нашу мрежу уврстити још један од главних европских аеродрома и тако обезбедити повезаност са Београдом и преко Београда ка ширем региону југоисточне Европе. Настављамо да се и у овим измењеним условима пословања прилагођавамо потражњи на тржишту и потребама наших путника", рекао је генерални директор Ер Србије Данкан Нејсмит.

Додао је да је обавеза те компаније, као лидера у региону, да предводи опоравак авио-саобраћаја, после свих изазова који су га задесили.

У саопштењу пише да ће летови између Осла и Београда омогућити грађанима Норвешке пореклом из Србије и других земаља региона да буду боље повезани са својим породицама и пријатељима који живе на Балкану.

Истовремено, очекује се да ови летови допринесу јачању туристичких и пословних веза региона и Скандинавије.

Када је реч о летовима до Милана, Ер Србија остаје посвећена италијанском тржишту на коме успешно послује још од раних 1950-тих година, наводи се у саопштењу и додаје да ће при томе бити задржана популарна комбинација јутарњих и вечерњих летова, погодних и за пословна и за туристичка путовања.

EUR/RSD 117.4015
Најновије вести