еУправа омогућила заказивање за ПЦР тест на лични захтев

БЕОГРАД: ПЦР тестирање на лични захтев грађани ће од данас моћи да закажу на Порталу еУправа www.euprava.gov.rs http://www.euprava.gov.rs.
euprava
Фото: euprava.gov.rs

Електронско заказивање термина за ПЦР тестирање на лични захтев у једној од 25 лабораторија у 22 града и општине могу да закажу сви грађани, страни држављани са боравком у Србији и туристи.

Услуга је тренутно доступна у Београду, Новом Саду, Суботици, Пироту Нишу, Шабцу, Чачку, Ужицу, Цхуприји, Сремској Митровици, Панчеву, Пожаревцу, Лесковцу, Крушевцу, Краљеву, Крагујевцу, Косовској Митровици, Кикинди, Зрењанину, Зајечару, Врању и Ваљеву.

Да би се користила услуга еЗаказивање за ПЦР тестирање на лични захтев није потребна регистрација на Порталу еУправа, већ је довољно да покрену услугу кликом на https://euprava.gov.rs/usluge/6096.

"Грађанима смо омогућили да брзо и једноставано закажу термин, да не чекају и не одлазе у лабораторије без заказаног термина", наводи се у саопштењу.

"Увођењем услуге смањујемо притисак на здравствене раднике, јер смањујемо време за обављање административних послова", изјавио је директор Канцеларије за ИТ и еУправу Михаило Јовановић.

Заказивање почиње кликом на покрените услугу еЗаказивање за ПЦР тестирање https://euprava.gov.rs/usluge/6096, а потом укуцавањем града, места или лабораторије.

Након тога, појављује се календар са слободним терминима... Са леве стране, уколико та лабораторија пружа опцију, пријављује се број особа за које се заказује термин.

Потребно је још унети податке о особи која жели да се тестира, и кликом на дугме "закажи" заказује се термин у лабораторији, уз преглед уплатнице коју треба платити пре тестирања.

Потврду да је успешно заказао термин корисник добија на имејл који је навео као и СМС поруку.

EUR/RSD 117.3076
Најновије вести